Konferencja PRASOWA Dni Karpia 2024

2024-08-28 00:00:00
Wczoraj w Karczmie Górecznik odbyła się Konferencja prasowa w formie kolacji inaugurującej Dni Karpia 2024, połączona z pokazem kulinarnym i degustacją ryb.
Klimat na KARPIA hasło tegorocznej edycji, ma zwrócić uwagę na wyzwania prowadzenia zrównoważonej, przyjaznej przyrodzie gospodarki rybackiej w dobie zmian klimatycznych. W związku z tym porozmawialiśmy o idei Dni Karpia, potrzebie wsparcia lokalnych producentów ryb oraz krótkim łańcuchu dostaw w Dolinie Baryczy. Zaprosiliśmy do rozmowy Karola Girusa (Gospodarstwo Rybackie Możdżanów) oraz Łukasza Kierzka (Górecznik).
 
Następnie odbyła się prezentacja menu sezonowego na bazie ryb słodkowodnych z Gospodarstwa Rybackiego Możdżanów. Pokaz kulinarny w wykonaniu szefowej kuchni Karczmy Górecznik - Magdaleny Ossowskiej.
 
Zaproszeni goście mogli poczuć klimat prawdziwej Kolacji rybnej - Ryba do syta, a także wybrać najsmaczniejszą potrawę wieczoru. Uczestników zachwycił niesamowity TATAR Z KARPIA.
 
Na Konferencji prasowej nie mogło zabraknąć naszych partnerów medialnych, którzy przez cały czas relacjonowali rybną uczę. Efekty niebawem na profilu!
 
Dziękujemy za przemiły wieczór!