Konkurs Mistrz Karpia 2017 - nowa odsłona, kto wygra?

2017-10-19 00:00:00

Zapraszamy podmioty gastronomiczne do ZGŁASZANIA udziału w konkursie Mistrz Karpia 2017.
To prestiżowy konkurs organizowany od 12 lat, którego bazą są ryby słodkowodne pochodzące z Doliny Baryczy, ryby wyjątkowe bo hodowane tradycyjną 3 letnią metodą, stąd ich smak jest niepowtarzalny.

W tym roku po raz pierwszy oprócz restauracji organizujących Kolacje Rybne w ramach Dni Karpia zapraszamy do udziału w kategorii dodatkowej: Mistrz Karpia – nagroda publiczności - restauracje z woj. dolnośląskiego i wielkopolskiego, które nie organizowały kolacji rybnych.
Jednak warunkiem przystąpienia do konkurencji konkursowych jest zaopatrzenie się w rybę z Doliny Baryczy – bo tylko ona gwarantuje ten wyjątkowy smak.

Listę gospodarstw rybackich znajdziecie tutaj: http://www.dbpoleca.barycz.pl/categories/show/8#scroll-to


Zgłoszenia udziału prosimy nadsyłać do 27.10.2017


Konkurs odbywać się będzie w dwóch niezależnych odsłonach:
I część to Mistrz Karpia nagroda jury (professional) - dla restauracji, które BRAŁY UDZIAŁ w kolacjach rybnych 2017. Kategorie:

a) najlepsza potrawa Ryby do syta oraz

b) potrawa z ryb Doliny Baryczy dla dzieci.
Jury stanowią znane i doświadczone osoby ze świata kulinarnego m.in. przedstawiciele Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, autorzy książek kulinarnych, ceniący kuchnie regionalne, redaktorzy kulinarni…


II część to Mistrz Karpia - nagroda publiczności
a) dla restauracji, które BRAŁY UDZIAŁ w kolacjach rybnych 2017 oraz
b) restauracji, które NIE brały udziału w kolacjach rybnych.
Publicznością będą goście zaproszeni na konferencję podsumowującą Dni Karpia: m.in. organizatorzy Dni Karpia, partnerzy Dni Karpia, media, wybrani losowo uczestnicy kolacji rybnych, aktywni uczestnicy wydarzeń Dni Karpia, producenci lokalni, przedstawiciele gospodarstw rybackich.
Na pewno nie będzie łatwo, bo to goście o wyrobionych rybnych gustach kulinarnych, znających smak dobrej ryby słodkowodnej, którzy z niejednego pieca rybę jedli:)

Nagrody (rozdawane 30.11.2017 na konferencji podsumowującej Dni Karpia 2017) - to: statuetki, dyplomy, nagrody rzeczowe;dedykowane, profesjonalne warsztaty.
Dla każdej restauracji, która przystąpi do konkurencji: "potrawa z ryb Doliny Baryczy dla dzieci" zapewniamy warsztaty, które odbędą się przy współudziale Julki Cymbaluk zdobywczyni I miejsca w konkursie „Masterchef junior”.

Termin i miejsce konkursu:
I część 20.11.2017 – Mistrz Karpia 2017 – nagroda jury (professional). Miejsce: Restauracja Stary Młyn, Niesułowice 25, gm. Milicz.
 II część 30.11.2017  Mistrz Karpia 2017– nagroda publiczności. Miejsce: Karczma Górecznik, Antonin, ul. Wrocławska 7, gm. Przygodzice

Zgłoszenie udziału Mistrz Karpia 2017.doc

Zgłoszenie udziału Mistrz Karpia 2017.pdf

Regulamin Mistrz Karpia 2017