Mistrz Karpia 2017 rozstrzygnięty!

2017-11-30 00:00:00

30 listopada na Konferencji podsumowującej Dni Karpia został rozstrzygnięty konkurs Mistrz Karpia. Lauretaów było 7.

 

 

Mistrz Karpia odbywał sie w dwóch odsłonach:

pierwsza – nagroda jury professional  w kategorii: potrawa z kolacji Ryba do syta (3 miejsca), w kategorii potrawa z ryb Doliny Baryczy dla dzieci (3 miejsca),

druga – Mistrz Karpia – nagroda publiczności - (jedno miejsce główne).

Zaprezentujemy najlepsze potrawy z ryb Doliny Baryczy 2017.

Oto one:

W kategorii najlepsza potrawa kolacji rybnych Ryba do syta:
I miejsce zdobyła Restauracja Hubertówka, za danie: „Karp pieczony w całości faszerowany kaszą gryczaną i grzybami leśnymi”,

 


II miejsce zdobył Hotel & Restauracja LIBERO, za danie: „Karp pod pierzynką”

 

 


III miejsce zdobyła Karczma Górecznik, za danie: „Sum pieczony w sosie orzechowo – chrzanowym”

 

 


W kategorii dodatkowej - potrawa z ryb Doliny Baryczy dla dzieci:
I miejsce zdobyła Restauracja Hubertówka, za danie: „Domowe kluski śląskie z sosem rybnym”

 

 


II miejsce zdobyła Zagroda Grabownica, za danie: „Burger Zagrodowy - kotlecik z tołpygi na domowej bułeczce z ketchupem własnej produkcji”

 


III miejsce zdobyła Restauracja "W Starym Młynie", za danie: „Nuggetsy z suma”

 

 

 

Prawada, że potrawy wyglądają smakowicie:)


Natomiast w drugiej odsłonie Mistrz Karpia – Nagroda publiczności
I miejsce zdobyła Restauracja Lido, za danie: „Karp z sosem z grzybów z lasów radziwiłłowskich” - niestety na konkursie publiczności dania serwowane sa masowo, a nie chcieliśmy nikomu z uczestników konferencji zaglądać do talerza:) Poniżej zdjęcie właścicielki Lido, p. Danusi Kowalskiej odbierającej nagrodę.

 

 

 

Na najlepszych czekały dyplomy, statuetki, udział w warsztatach oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez firmę Dajar, Philipiak Milano oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.