Zapraszamy do zgłoszenia na konkurs - Mistrz Karpia 2016
Zapraszamy wszystkie lokale gastronomiczne, które organizowały kolację rybną w ramach Dni Karpia 2016 do przystąpienia do konkursu Mistrz Karpia 2016.
Nagrodą będą statuetki, dyplomy, dedykowane, profesjonalne warsztaty kulinarne we Wrocławiu.
W tym roku dodatkowa konkurencja Mistrz Karpia 2016 - Nagroda Publiczności.
Termin i miejsce konkursu:
I część 09.01.2016 – Mistrz Karpia 2016 – nagroda jury (professional): Restauracja Stary Młyn, Niesułowice.
II część 19.01.2016 Mistrz Karpia 2016 – nagroda publiczności: Dom Gościnny Tęcza, Jawor, gm. Cieszków – w ramach konferencji podsumowującej Dni Karpia.
Zachęcamy wszystkim do wzięcia udziału w konkurencjach:
Mistrz Karpia 2016 – nagroda jury (professional)
a) Kategoria obowiązkowa – potrawy wybrane podczas kolacji rybnej w ramach Dni Karpia 2016 laureat Mistrz Karpia 2016 – najlepsza potrawa Ryby do syta
b) Kategoria dodatkowa - do wyboru jedna lub obie
• danie wykorzystujące przepisy z książki Historie ze smakiem laureat – Mistrz Karpia 2016 Historia ze smakiem,
• potrawa z karpia – nowość w menu. Laureat - Mistrz Karpia 2016 - Nowość w menu
Mistrz Karpia 2016 - nagroda publiczności
Kategoria dodatkowa - jedno z dań wymienione wyżej, przygotowane do oceny publiczności w ramach prezentacji restauracji podczas konferencji podsumowującej Dni Karpia 2016. Laureat Mistrz Karpia 2016 Nagroda Publiczności.
Harmonogram konkursu:
19.12.16 - przesłanie regulaminu oraz zgłoszeń do resturatorów (Stowarzyszenie)
do 28.12.16 - przesłanie zgłoszeń udziału w konkursie (resturatorzy)
09.01.17 - konkurs Mistrz Karpia - nagroda jury (sesja fotograficzna potraw)
19.01.17 - Konkurs Mistrz Karpia - nagroda publiczności, wręczanie nagród.
REGULAMIN KONKURSU MISTRZ KARPIA 2016