Podsumowanie II Targów Turystycznych w Dolinie Baryczy
W środę (tj. 24.04.2024 r.) odbyły się II Targi Turystyczne połączone z wręczeniem certyfikatów Dolina Baryczy Poleca oraz podsumowaniem Dni Karpia 2023.
II Targi Turystyczne połączone z wręczeniem certyfikatów Dolina Baryczy Poleca oraz podsumowaniem Dni Karpia 2023 odbyły się w Kreatywnym Obiekcie Multifunkcyjnym w Miliczu.
W pierwszej części podczas PANELI DYSKUSYJNYCH nasi producenci dzielili się swoimi doświadczeniami, dobrymi praktykami w tematach:
1. Przetwórstwo – to jest możliwe! – doświadczenia przetwórstwa mięsa w ramach RHD – dokumentacja, organizacja, promocja - Weronika, Lechosław Zimniak (Salers Sośnie)
2. Edukacja - nowoczesne narzędzie marketingowe za które Ci płacą - doświadczenie dywersyfikacji działalności w zakresie stworzenia ofert edukacyjnej - Emilia Sznajder-Chmura (Gospodarstwo Rolne M. Sznajder, Produkty z tradycją)
3. Bezcenne odpady GOZ – gospodarka obiegu zamkniętego – doświadczenia wsparcie przetwórców lokalnych, eko oferta spożywcza i kosmetyczna – Ewelina Narożna-Domska (Oleowita)
W drugiej części uczestnicy wydarzenia wzajemnie odwiedzali swoje stoiska przy okazji debatując i nawiązując współprace. Mogli skosztować wygranych potraw w konkursie Mistrz Karpia 2023 - w tym roku wyjątkowo aż trzech 1 miejsc: